Vill du bli jourhem för oss?

Ett bra sätt att hjälpa katter i nöd är att vara sk jourhem åt oss. Jourhem använder vi vid akuta kattärenden och när vi har fullt hos oss.

Att vara jourhem betyder att du upplåter ett rum till kissen i din bostad, tills vi får plats ledig eller att den får flytta till sitt nya hem direkt från dig. Det är inga kostnader förknippade med att vara jourhem. Om du inte själv vill förstås! Mat, potta, sand, leksaker, veterinärkostnader mm står vi för.

Jourhemmet får inte själv ta in katter, utan det måste gå via oss. Vi har oftast kö på katter som måste få hjälp och det är vi som gör prioriteringarna.

Vad krävs då för att vara jourhem?

För att bli jourhem måste du vara medlem hos oss.

Det krävs tillstånd för att vara jourhem. Men det behöver du inte tänka på, det ordnar vi.

Om du har katt, eller annat djur, så måste du ha ett särskilt rum för katten. Detta med tanke på smittorisker mm. Rummet du använder som jourhemsrum måste vara försett med fönster och vara lättsanerat. Det skall inte vara möblerat med nya, fina möbler och spetsgardiner. Det viktigaste för katten är ett varmt, kärleksfullt rum med mat, vatten och potta.

Du måste veta att du kommer att vara hemma en tid framöver. Du kan inte ta en jourhemskatt en månad innan du skall åka på semester. Detta eftersom vi aldrig vet hur länge katten måste vara i jourhemmet. Men du riskerar inte att ”bli sittandes” med en katt! Vi tar den till oss så fort vi kan eller, helst, att den får flytta till sitt nya hem direkt från dig.

Under tiden katten är i jourhemmet görs veterinärbesök, vaccinationer, kastrationer mm. Det är vi som bokar veterinärtider och som åker till veterinären med katterna. Naturligtvis kan du följa med, om du vill.

Du måste bo i Västerås eller i närområdet.

Låter det intressant? Mejla oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så får vi träffas och prata mer om det.