Vikten av att annonsera i lokalpressen efter sin försvunna katt

En svart hankatt som köptes hos oss och då hette Gnistan, flyttade till ett egnahemsområde i utkanten av Västerås. Där var han högt älskad och han fick gå ut en runda, när han önskade det.

Han trivdes ”som fisken i vattnet” och han var omtyckt även av grannarna, som kände honom.

Han brukade bl a ligga på en av grannarnas altan och mysa, vilket grannen inte hade något emot.

I oktober 2009 kom ett förtvivlat mejl från Gnistans matte. Gnistan var försvunnen, sedan några dagar! De satte upp affischer i området, de kontaktade polisen och oss – och de satte sedan in en annons, med bild på Gnistan, i lokaltidningen VLT.

Grannen såg annonsen och ringde genast upp sin farfar, som bor i Borlänge.

Farfar hade nämligen varit på besök nyligen och haft med sig sin svarta hankatt.

När grannen ringde sin farfar berättade denne att han tyckt hans katt betett sig lite underligt, men inte tänkt mer på det. Den katt som nu låg på grannens altan var alltså farfars katt och inte Gnistan! Grannen åkte till Borlänge med farfars katt, och hämtade hem Gnistan!

Detta förväxlingsdrama hade kunnat sluta med att två katter varit hemlösa, en i Borlänge och en i Västerås. Samtidigt som de både har ett hem där de är älskade.

Sätt alltså in en annons – helst med bild – i lokaltidningen, om din katt försvinner!

För katten kan det betyda skillnaden mellan hemlöshet (med allt lidande det innebär) och ett hem. Det kan faktiskt betyda skillnaden på liv och död, för din katt.