Katterna som kommer till oss är endera omhändertagna av myndigheterna (länsstyrelsen och polisen) eller upphittade av privatpersoner. Katterna är ofta i dåligt skick och har många gånger levt ett ”tufft” liv – endera som hemlösa eller så har de blivit vanvårdade och utsatta för rent djurplågeri.

Första tiden

Så fort som möjligt, efter att katten kommit till oss, blir den veterinärundersökt och vaccinerad.

Under den första tiden bor katterna i vår karantänavdelning. Detta i syfte att förhindra smittospridning och att ge ägaren möjlighet att efterlysa och återfå sin katt. Under karantäntiden, som är tre veckor, avmaskas och vid behov avskabbas och medicineras katterna. Samtliga vuxna katter kastreras, öron- och chipmärks också under denna tid.

Längtar efter nytt hem

Efter ca 3 veckor och när katterna är friska flyttar de ut från karantän och in till de övriga rummen. Där vistas de fritt bland klätterställningar, hyllor och olika krypin. Är katten rädd för andra katter så får den ett eget rum. Detsamma gäller en högdräktig hona som snart skall föda sina ungar. De katter som är klara för ett nytt hem läggs då ut på hemsidan som tingklara.

Det nya hemmet

Valet av hem bestäms efter kattens karaktär samt förhållandet i det nya hemmet. Vår huvudsakliga avsikt är att alltid se till kattens bästa.

Ibland händer det att någon katt blir kvar hos oss länge och då skriver vi ”Akut” på hemsidan. Men förr eller senare kommer det någon som passar för just honom eller henne.

Är du intresserad av att ge en av ”våra” kissar ett hem? Välkommen in till oss och för att hälsa på katterna och oss. Då kan vi berätta mer om katterna, om föreningen och vårt sätt att arbeta.