Här lämnar vi en kort beskrivning av nyinkomna katter. Dessa katter sitter i karantän och är ännu inte är leveransklara.
Vi lägger inte ut någon bild eller gör någon närmare beskrivning av katten.

- Inga nyinkomna katter för tillfället  


Om du förlorat din katt så måste du kunna ge en exakt beskrivning av kattens utseende såsom färg och teckning, om katten är kastrerad, id-märkt eller har särskilda kännetecken. Det räcker alltså inte med exempelvis ”svart och vit honkatt” utan vi behöver mer detaljerad information om katten. Vi vill gärna även veta när, var och hur katten försvunnit. Maila dessa uppgifter samt dina kontaktuppgifter till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring 021-189598 om du utifrån den korta beskrivningen ovan misstänker att vi fått in just din katt.

 
 

Dessa kissar kom för sent till oss under år 2019 och kunde inte räddas till livet.

De var tyvärr alltför illa skadade, utmärglade och/eller sjuka. Vi minns dem i våra hjärtan.

    
Bosse

Tindra

Tina

Micke

Carlsson
 

Vi glömmer er aldrig

 

Katterna som kommer till oss är endera omhändertagna av myndigheterna (länsstyrelsen och polisen) eller upphittade av privatpersoner. Katterna är ofta i dåligt skick och har många gånger levt ett ”tufft” liv – endera som hemlösa eller så har de blivit vanvårdade och utsatta för rent djurplågeri.

Första tiden

Så fort som möjligt, efter att katten kommit till oss, blir den veterinärundersökt och vaccinerad.

Under den första tiden bor katterna i vår karantänavdelning. Detta i syfte att förhindra smittospridning och att ge ägaren möjlighet att efterlysa och återfå sin katt. Under karantäntiden, som är tre veckor, avmaskas och vid behov avskabbas och medicineras katterna. Samtliga vuxna katter kastreras, öron- och chipmärks också under denna tid.

Längtar efter nytt hem

Efter ca 3 veckor och när katterna är friska flyttar de ut från karantän och in till de övriga rummen. Där vistas de fritt bland klätterställningar, hyllor och olika krypin. Är katten rädd för andra katter så får den ett eget rum. Detsamma gäller en högdräktig hona som snart skall föda sina ungar. De katter som är klara för ett nytt hem läggs då ut på hemsidan som tingklara.

Det nya hemmet

Valet av hem bestäms efter kattens karaktär samt förhållandet i det nya hemmet. Vår huvudsakliga avsikt är att alltid se till kattens bästa.

Ibland händer det att någon katt blir kvar hos oss länge och då skriver vi ”Akut” på hemsidan. Men förr eller senare kommer det någon som passar för just honom eller henne.

Är du intresserad av att ge en av ”våra” kissar ett hem? Välkommen in till oss och för att hälsa på katterna och oss. Då kan vi berätta mer om katterna, om föreningen och vårt sätt att arbeta.

ADOPTERA  KATT

Du måste vara minst 20 år och kunna visa upp giltig, svensk legitimation. Om Du är 75 år, eller äldre, måste du ha med dig en anhörig eller vän som är max 60 år fyllda. Denne måste också kunna uppvisa giltig legitimation. Om du är invandrare så ska du kunna uppvisa permanent uppehållstill-stånd.

När du hittat ”din” kisse så tingar du den. Det betyder att du betalar 500:-/katt i handpenning och att vi avtalar tid när du ska hämta den. Se ”Tinga katt”.
 
När det gäller kattungar är det lite annorlunda. Ingen kattunge får, enligt lag, tas från mamman innan den är minst 12 veckor. Från oss får ingen kattunge flytta innan den är minst 3 månader, vilket kan innebära att den är drygt 12 veckor. Vi ”släpper” heller aldrig alla kattungarna i en kull samtidigt. Det måste gå några dagar emellan. Detta för mammans bästa.
 
När det gäller kattungar ser vi helst att man tar två eller att man har en kisse hemma redan. Om man arbetar hela dagarna så tillåter vi inte att man endast adopterar en kattunge, om man inte redan har en katt sedan tidigare.
 
Har du anlag för allergi? Har du haft ”känningar” när du varit tillsammans med katter? Har du pälsdjursallergi i släkten?

Då bör du kontakta din husläkare för en allergitest INNAN du adopterar katt!
 
När du hämtar din katt så måste du ha en transportbur med dig. Vi tillåter inte att man tar katten på buss, tåg eller liknande. Eftersom man som kattägare behöver en transportbur så är det lämpligt att köpa en med den rabattkupong du får, när du tingar katten.
 
VÅRA PRISER:

Alla katter kostar 1.700:-
Vid adoption av två katter betalar du 3 000:- för båda
Katt 8 år eller äldre 1.200:-. För två betalar du 2.200:-

I detta pris ingår veterinärundersökning, vaccination, avmaskning, i förekommande fall avskabbning, kastrering, öron-, chipmärkning, registrering samt försäkring.

Vid adoption av kattungar/ej ännu könsmogna katter ingår kastrering, öron- och chipmärkning samt registrering i kattregistret i priset. Vi berättar mer vid köpet.

OBS! Vi tar emot kontanter men även swish. Dock inte kort.
 


 

Swishnr 123 571 93 80

___________________________


PRISJÄMFÖRELSE

Om du får en katt gratis eller köper den billigt så kommer du att få betala:

Veterinärpriser
      

       Honkatt    Hankatt
 Grundundersökning         780:-      780:-
 Vaccination         540:-      540:-
 Kastrering inkl öronmärkning       1 415:-      930:-
 Chipmärkning         565:-      565:-
 Chipmärkning i samband med kastration         340:-      340:-
 Registrering         140:-      140:-
 Avmaskning (2 x 60:-)         120:-      120:-
           
 Summa:      3 900:-    3 415:-
           
För kattungar tillkommer dubbelvaccination        525:-      525:-
           
Summa:      4 425:-    3 940:-
           
I förekommande fall avskabbning (2x87:-)          174:-      174:-
            
Summa:       4 599:-    4 114:-
           

 

          

 

 

                   

 

TINGA  KATT

Du måste vara minst 20 år och kunna visa upp giltig, svensk legitimation. Om Du är 75 år, eller äldre, måste du ha med dig en anhörig eller vän som är max 60 år fyllda. Denne måste också kunna uppvisa giltig legitimation. Om du är invandrare så ska du kunna uppvisa permanent uppehållstillstånd.

När du hittat ”din” kisse så tingar du den. Det betyder att du betalar 500:-/katt i handpenning och att vi samtidigt avtalar tid när du ska hämta hem din nya familjemedlem. Detta måste ske inom en vecka, eftersom det annars blir en form av inackordering - vilket vi inte har.

Kattungar kan tingas ca en vecka efter att de varit hos veterinären, blivit undersöka och fått sina första vaccinationer. Detta sker när ungarna är ca 8 veckor.  

När du tingar en katt så får du en rabattkupong/katt på 100:- på XL Zoo.

Sedan går du hem och förbereder ditt hem för din nya familjemedlem. Samtidigt får du några dagar på dig för att tänka över om du verkligen vill, kan och har råd att ha katt. Detta för att  eliminera risken för impulsköp och för att katter inte skall tvingas komma tillbaka till oss.

Genast när du tingat en kisse så startar en administrativ process hos oss. Vi måste bl a meddela en del organisationer och personer att kissen är tingad. Om du sedan ångrar dig, av någon anledning, så kan vi därför inte betala tillbaka de 500:-/katt som du betalat i handpenning.
 

Vid betalning går det att antingen betala kontant eller swisha

 

 

Swishnr 123 571 93 80